Over Hylkema RVS B.V. – Uw Partner in Hoogwaardige RVS-oplossingen en Procesoptimalisatie

 Kwaliteit en ervaring

40 Jaar ervaring in het vervaardigen van oplossingen

Met 40 jaar ervaring in het vervaardigen van hoogwaardige RVS-oplossingen, is Hylkema RVS B.V. uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf binnen de voedings- en farmaceutische industrie. Onze focus ligt op het leveren van maatwerkoplossingen die niet alleen voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen, maar ook bijdragen aan de efficiëntie en duurzaamheid van uw bedrijfsprocessen.

Wat Doen Wij?

Hylkema RVS biedt een breed scala aan diensten, van het aanleggen van leidingsystemen tot het leveren van maatwerkoplossingen zoals RVS-manifolds, piping en skidbouw. Ons team van experts staat klaar om elk project, hoe complex ook, tot een succes te maken. Met onze technische kennis en ervaring zorgen we ervoor dat uw processen optimaal blijven functioneren en voldoen aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen.

Onze Kernwaarden – Kwaliteit, Innovatie, en Duurzaamheid

Bij Hylkema RVS staan kwaliteit, innovatie, en duurzaamheid centraal in alles wat we doen. We streven ernaar om de verwachtingen van onze klanten te overtreffen door continu te investeren in onze mensen, processen, en technologieën. Ons doel is om met onze hoogwaardige RVS-oplossingen een positieve impact te maken op uw bedrijfsprocessen, en bij te dragen aan een duurzame toekomst.

Hoewel we trots zijn op onze rijke geschiedenis en de expertise die we in de loop der jaren hebben opgebouwd, blijven we altijd vooruitkijken. Innovatie staat centraal in onze bedrijfsfilosofie, en we streven er voortdurend naar om nieuwe technologieën en methoden te integreren die onze dienstverlening kunnen verbeteren. Onze betrokkenheid bij de opleiding van jong talent en onze sterke banden met toonaangevende instituten garanderen dat we altijd aan de voorhoede van de industrie blijven.

Gecertificeerd bedrijf en personeel

Bij Hylkema RVS staat kwaliteit voorop. Ons personeel is gecertificeerd en goed opgeleid om de hoogste standaarden in de industrie te waarborgen. We investeren continu in de ontwikkeling van onze medewerkers door middel van externe opleidingen en cursussen. Dit stelt ons in staat om u te voorzien van de beste kennis en expertise, en ervoor te zorgen dat al uw processen volgens de hoogste normen worden uitgevoerd.

Wij mogen ons trots gekwalificeerd noemen op de volgende certificaten:

Stoomtrainingen

BHV

Heftruck

Hoogwerker

VCA-Basis en VCA-Vol

NEN-EN-ISO 1672-2:2020 (Hygiënisch monteren)

NEN-EN-ISO 9606-1:2017 (Las certificaat)

NEN-EN-ISO 14732:2013 (Las certificaat)

Seminar gassenkennis – Westfalen

Aangesloten instituten

Bij Hylkema RVS geloven we sterk in de kracht van innovatie en het opleiden van jong talent. Daarom zijn we trots aangesloten bij diverse instituten die bijdragen aan de ontwikkeling van de volgende generatie vakmensen. We leiden veel van onze medewerkers zelf op, zodat we voortdurend kunnen profiteren van nieuwe kennis en technieken.


Wij mogen ons trots aangesloten noemen bij de volgende instituten:

Lasgroep Oost

DMFI (Dutch Machinery for the Food Industry)

HDN (Hygienic Design Network)

NewTechPark

NIL (Nederlands instituut voor lastechniek)

SBB-Leerbedrijf

Technicampus Deventer

Ontmoet het team

Bij Hylkema RVS draait alles om het leveren van hoogwaardige oplossingen, en ons team speelt hierin een sleutelrol. Ieder teamlid, van de oprichter tot de nieuwste medewerker, draagt bij aan onze missie om innovatie, kwaliteit en duurzaamheid naar een hoger niveau te tillen. Wij geloven in een persoonlijke benadering, waarbij samenwerking en vertrouwen centraal staan in alles wat we doen. Onze vakmensen werken nauw samen om iedere uitdaging aan te pakken en te zorgen voor de best mogelijke resultaten voor onze klanten.

Arno Hylkema

Waarom ben je begonnen met Hylkema RVS?

Na mijn studie heb ik bij diverse werkgevers vakbekwame ervaring opgedaan die mijn enthousiasme in het vakgebied hebben helpen groeien. Met ondersteuning van alle werk-ervaringen, jaarlijkse cursussen en vakopleidingen ben ik in 1994 als eenmanszaak begonnen. Dit alles heeft er toe geleid dat wij zijn gegroeid naar een B.V. met 15 gespecialiseerde medewerkers waar ik erg trots op ben.

Waar zie je jezelf en Hylkema RVS over 10 jaar?

Ik zie mezelf op de achtergrond van het bedrijf waar een ander het zal runnen. Ik hoop over 10 jaar veel tijd te kunnen doorbrengen met mijn kinderen en kleinkinderen. Er zijn dan ook geen plannen om Hylkema RVS uit te breiden, zoals het nu is vind ik het goed. Het bedrijf is op zijn piek en mag hier dan ook blijven.

Clemens

In maart 2021 ben ik bij Hylkema RVS begonnen als bedrijfsleider/ projectleider om Arno voor een deel te ontlasten aangezien hij qua organisatie en projecten alles zelf moest regelen, en voor mijzelf een nieuwe uitdaging om weer actief in een projecten bedrijf te werken. We kunnen nu samen meer projecten oppakken en begeleiden alsmede de randvoorzieningen bij Hylkema RVS beter begeleiden.

Vanaf begin jaren 90 ben ik actief bezig in projecten organisaties als project engineer en manager in de voedingsmiddelenindustrie en dan voornamelijk in de procesindustrie van bierbrouwerijen tot sausen en soepmakers. Met tussendoor een uitstap van bijna 5 jaar in de besturing- en verdeler techniek. De laatste 8 jaar was ik actief als operationeel/ projectmanager bij een bedrijf in verkoop en onderhoud van pompen en kleppen met een uitstap naar projecten. Tijdens deze periode maakte ik al regelmatig gebruikt van de diensten van Hylkema RVS als uitvoerende partij bij leidingwerk projecten bij de klanten. We hebben hier toen samen projecten uitgevoerd bij o.a. Go-Tan, Friesland Campina, Vrumona, Olenex.

Het is prettig om weer in een kleinere organisatie te werken waar je veel taken hebt en om samen tot een goed en een resultaat te komen voor de klanten. Het sociale gebeuren en de gemoedelijke sfeer die bij Hylkema RVS heerst is zeer aangenaam en prettig.

Sinds oktober 2020 werk ik bij Hylkema RVS als Meewerkend Chef Monteur, en ik zit hier helemaal op mijn plek. Het grootste deel van mijn werk, zo’n 80%, ben ik op locatie bij klanten. Dat vind ik het leukste, omdat geen dag hetzelfde is en ik met verschillende projecten bezig ben. Ik heb goed contact met de klanten en dat maakt het werk nog leuker. De afwisseling in projecten houdt het ook interessant, er is altijd wel iets uitdagends te doen. Daarnaast is de sfeer onder collega’s echt prettig. We kunnen goed met elkaar opschieten, er is ruimte voor een grapje en iedereen helpt elkaar waar nodig. Dat maakt dat ik elke dag met plezier aan het werk ga.

Nick

Nadat ik klaar was met school kwam de uitdaging om bij Hylkema RVS te gaan werken op mijn pad, dit was begin 2014, deze uitdaging heb ik met beide handen aangepakt. In het begin ben ik begonnen het lassen van eenvoudige onderdelen d.m.v. lascursussen zijn we nu dagelijks bezig met het lassen en fitten van dunwandig rvs leidingwerk en dit voornamelijk op locatie bij onze klanten. Het leuke van het werken bij Hylkema RVS is toch wel de vrijheid die je krijgt op de werkvloer en om zelfstandig de projecten op locatie uit te voeren. Doordat we met een niet te grote groep zijn wordt er naar de input die je inbrengt geluisterd en eventueel meegenomen.

Joey

In de zomer van 2019 ben ik bij Hylkema RVS gaan werken, na enkele baantjes in verschillende sectoren ben ik bij Hylkema RVS terecht gekomen. Hier ben ik begonnen met het leren van de basishandelingen van rvs-verwerking; van het knippen en zetten van rvs-beplating tot aan het lassen van leidingen. Door het volgen van diverse cursussen ben ik nu allround inzetbaar. De grootste tijd ben ik op de werkplaats te vinden. Hier voer ik diverse werkvoorbereidende taken uit om te zorgen voor een continu proces. Op locatie ben ik voor één klant ook het aanspreekpunt voor alle voorkomende werkzaamheden. Het is prettig werken bij Hylkema RVS, omdat het een kleine onderneming is waar je veel moet samen werken met je collega’s. Binnen het bedrijf heerst er een fijne sfeer waar je veel sociaal in contact bent met elkaar.

Wessel

In 2020 begon ik als stagiair bij Hylkema RVS, en inmiddels werk ik hier met veel plezier als lasser. Via Hylkema kreeg ik de kans om de opleiding constructietechniek aan de Technicampus in Deventer te volgen, en sindsdien ben ik blijven groeien in mijn vak. Wat ik fijn vind aan werken bij Hylkema, is dat ik de ruimte krijg om mijn kennis in de praktijk toe te passen en mijn vaardigheden verder te ontwikkelen. Elke dag biedt nieuwe uitdagingen, en ik werk aan afwisselende en interessante projecten die me blijven motiveren. Het voelt goed om deel uit te maken van een team waar leren en ontwikkelen centraal staan. En ik vind het erg leuk hoe iedereen met elkaar om gaat, we kunnen allemaal met elkaar lachen.

Berry

In 2017 trad ik in dienst bij Hylkema RVS, oorspronkelijk als timmerman, met meer dan 18 jaar ervaring in het vak. Arno zag in mij de ideale persoon om de diverse timmerklussen in en rondom de werkplaats uit te voeren. Een van mijn eerste grote projecten was de bouw van de kapschuur, die nu is voorzien van zonnepanelen. Mijn rol binnen het bedrijf heeft zich sindsdien sterk ontwikkeld. Vanaf 2021 heb ik mij verder gespecialiseerd in lassen, waarvoor ik zorgvuldig ben opgeleid en herschoold. Dankzij deze groei en ontwikkeling binnen mijn functie, ben ik nu Chef Werkplaats bij Hylkema RVS. Dit jaar (2024) heb ik bovendien mijn opleiding tot Technisch Leidinggevende (MBO 4) succesvol afgerond.

Over Ons

Vacatures

Bekijk hier onze vacatures

Bekijk onze vacatures
Over Ons

Wie onze klanten zijn?

Bekijk meer over onze klanten, wat we voor hun hebben gedaan.

Bekijk meer
Over Ons

Meer informatie?

Wilt u meer informatie? Bekijk onze contactpagina of neem contact op via ons telefoonnummer.

Bekijk meer

Een greep van de werkzaamheden van Hylkema RVS

Project management

Hylkema RVS beschikt over de deskundigheid en ervaring, voor een betrouwbaar advies op maat, bij alle voorkomende werkzaamheden op proces technisch gebied. Met onze technische kennis, inzicht en organisatorische kwaliteiten zijn wij de juiste partij om voor u het project te klaren. Met een gemotiveerd team werken wij samen met eventuele partners en in nauw overleg met de klant.

Engineering

Wij streven ernaar uw probleem op te lossen door onze vakkundige mensen. Om zo het beste staaltje engineering bij u op locaties te realiseren

RVS manifolds

Hylkema RVS is ervaren in het construeren en bewerken van RVS manifolds. Met onze precisie zorgen wij dat elk probleem ons proces wordt!

Piping

Het aanleggen van RVS leidingwerk in de food en farmaceutische industrie is secuur werk. Dit wordt door onze mensen met de hoogste nauwkeurigheid uitgevoerd. Het laswerk is van een hoge constante kwaliteit. Het lassen van deze leidingen wordt door middel van TIG lassen uitgevoerd. De las is glad aan de binnenzijde van de buis. Dit komt de reinigbaarheid van de interne buis ten goede.

Skid bouw

Skid bouw is vooral interessant wanneer de eind locatie in het buitenland ligt of wanneer op locatie de uitbreiding in de productieruimte moet komen.

Of u nu een nieuwe installatie nodig heeft, uw huidige systemen wilt optimaliseren, of gewoon op zoek bent naar betrouwbaar advies, Hylkema RVS is er om u te ondersteunen. Wij zijn meer dan een leverancier; wij zijn uw partner in succes. Ons team staat klaar om met u samen te werken aan oplossingen die uw bedrijfsprocessen verbeteren en uw doelen helpen realiseren.

Wilt u meer weten over wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op voor meer informatie, wij kijken ernaar uit om samen met u aan de toekomst te bouwen.